سایت جدید بیان معنوی راه اندازی شد برای مشاهده کلیک کنید.
صوت | ثروت و معنویت
شناسنامه:
- زمان: فاطمیه دوم سال 87
- مکان: قم ـ هیئت محبین اهلبیت(ع)
- تعداد: 2 جلسه
- موضوع سخنرانی: ثروت و معنویت
معرفی بحث:
یکی از مشکلات رایج در همۀ جوامع دین مدار، تلقّیِ «تقابل دین و دنیا» است. چقدر مقاله و تحقیق و بحث علمی و... لازم است تا جا بیفتد که تعارضی بین دین و دنیا وجود ندارد. امّا فاطمیه این تعارض را با پیام های خودش به زیبایی حل می کند.
نتیجۀ این تلقی، چیزی نخواهد بود جز اینکه دینداران در عرصۀ دنیا سستی بخرج دهند و دنیا و ثروت آن را صهیونیست ها بالا بکشند. اتفاقی که امروز شاهد آن هستیم. آسیب های دیگر این تلقی چیست؟
در افکار عمومی جامعۀ امروز ما، بین معنوی بودن و پولدار بودن به صورت ناخودآگاه یک تعارضی حس می شود. انگار جامعه بَرنمی تابد که کسی هم اهل معنویت باشد و هم ثروتمند. ثروت و معنویت چه رابطه ای با هم دارند؟ برای حل این تعارض چگونه می توانیم از فاطمیه درس بگیریم؟ چرا حضرت زهرا(س) بر روی مسئلۀ فدک پافشاری کردند؟
شاید یکی از پیامهای مهم فاطمیه این بود که معنویت (که حضرت زهرا در معنویت بی نظیر بودند) و ثروت (که حضرت زهرا(س) مالک فدک بودند) قابل جمع است و ثروت می تواند رسانندۀ انسان به خدا و سلاحی باشد علیه ظلم و جور. و این عدم تعارض به راستی چگونه است؟ و آیا در اسلام راهکاری برای این بحث مشخص شده است یا خیر؟
فهرست تفصیلی:
جلسه 1: فاطمیه، دین و ثروت
- فاطمیه مقدمه قیام ولی عصر(ع)
- بی معنایی تقابل دین و دنیا
- عدم تعارض معنویت و ثروت
- غصب فدک، سوء استفاده ای از تعارض ثروت و معنویت
- فدک و حساسیت مالی آن
- جهاد با اموال
جلسه 2: معنویت، ثروت و برخوردها
- کمبودهای شخصیتی، عامل خراب کردن دین
- انسانهای نامتعادل
- افراط ها و تفریط ها
- برخورد نامتعادل با ثروت
- ثروت بدبختی نمی آورد
- تمکن مالی معصومین(ع)
- تعارض موهوم ثروت و معنویت